Канада обіцяє Гаїті допомогти у відновленні після урагану

Канада обіцяє Гаїті допомогти у відновленні після урагану

Укрінформ
Канада обіцяє підтримувати населення Гаїті, яке постраждало від урагану Метью, та сприяти швидкому відновленню країни.

Про це заявила міністр міжнародного розвитку та франкофонії Канади Марі-Клод Бібо під час візиту до Гаїті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Побачивши на власні очі масштаб руйнувань, спричинених ураганом Метью, я не можу не виказати захоплення стійкістю гаїтянців та відданістю гуманітарних працівників. Канада стоїть пліч-о-пліч із Гаїті, особливо із найбільш уразливими жінками та дітьми, аби забезпечити швидке відновлення країни», - сказала Бібо.

Вона також оголосила про виділення Канадою додаткових коштів на подолання наслідків природного катаклізму. «Нові кошти включатимуть 2,65 млн дол. у додатковій гуманітарній допомозі, що дозволить вдовольнити негайні потреби постраждалих, а також 1,4 млн дол. на підтримку процесу виборів, аби усі виборці навіть у вражених ураганом регіонах могли проголосувати», - пояснили у міністерстві міжнародного розвитку та франкофонії.

Як повідомлялося, ураган Метью пронісся територією Гаїті, Ямайки, Куби та Домініканської республіки 4 жовтня. Лише на Гаїті від нього постраждало 2,1 млн осіб, з них 1,4 млн досі потребують гуманітарної допомоги. Аби підтримати населення острова Канада раніше вже виділила 6,08 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-