Мешканці Алеппо відрізані від поставок їжі та ліків - ООН

Мешканці Алеппо відрізані від поставок їжі та ліків - ООН

Укрінформ
Цивільне населення східної частини сирійського міста Алеппо через інтенсивні бойові дії та бомбардування авіацією Башара Асада та його союзників залишилося напередодні зими повністю відрізаним від надходження ззовні їжі та медикаментів.

Про це заявив у п'ятницю, 18 листопада, радник спецпредставника Організації Об'єднаних Націй щодо Сирії Ян Егеланд, повідомляє DW.

За словами представника ООН, як сирійські повстанці, так і Росія схвально відгукнулися щодо гуманітарного плану Організації, що передбачає доставку допомоги до східної частини Алеппо, а також евакуацію хворих і поранених. Проте жодна зі сторін поки що не надала своєї остаточної згоди на гуманітарний план.

Егеланд додав, що ускладнює ситуацію у місті наближення зими.

Він нагадав, що ООН планувала доправити гуманітарні вантажі для майже мільйона сирійців, які перебувають або в обложених, або у важкодоступних районах охопленої війною країни, проте жоден з гуманітарних конвоїв не досягнув своєї мети. У четвер солдати сирійської армії не пропустили допомогу до міста Думи, повідомив Егеланд.

За інформацією AFP, у п'ятницю тривають інтенсивні авіаудари й артилерійські обстріли східної частини Алеппо. Протягом цього тижня в місті спостерігаються найінтенсивніші обстріли за останні два роки. Починаючи з вівторка, 15 листопада, кількість жертв обстрілів становила щонайменше 65 цивільних осіб. Лише за 17 листопада авіаудари й артилерійські обстріли, завдані по східних районах Алеппо, які контролюються повстанцями, призвели до загибелі 25 мирних жителів.

Тим часом, як заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, під час сьогоднішньої зустрічі у Берліні лідерів США, Німеччини, Франції, Італії, Великої Британії та Іспанії не обговорювалося питання запровадження санкцій щодо Росії через її участь у сирійській війні. Водночас лідери шести країн вимагають поліпшення гуманітарної ситуації в Алеппо, наголосила Меркель.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-