У Берліні розчаровані відмовою Росії від участі у Римському статуті

У Берліні розчаровані відмовою Росії від участі у Римському статуті

Укрінформ
Німеччина розчарована рішенням Росії відмовитися від участі у Римському статуті Міжнародного кримінального суду (МКС).

Про це заявив у п'ятницю на урядовому брифінгу у Берліні офіційний представник МЗС Німеччини Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Як це не прикро, ніхто у федеральному уряді навіть і не чекав і не сподівався, що Росія за нинішніх умов у найближчому майбутньому ратифікує статут", - сказав Шефер, нагадавши, що РФ підписала документ, але не ратифікувала його.

Те, що зараз сталося, є, за його визначенням, щонайменше кроком зі сфери прав людини, щонайбільше - "політичною заявою, що несе в собі символічний сенс".

За його словами, Німеччина розглядає МКС як важливу частину у справі забезпечення прав людини і інструмент засудження злочинів проти людства.

Берлін шкодує, що окрім РФ, також США і деякі інші країни, включаючи Сирію, не стали членами Суду. Стурбованість викликають і повідомлення, що МКС мають намір залишити деякі африканські країни. Представник МЗС ФРН сказав, що його країна продовжуватиме зусилля на міжнародній арені для того, щоб переконати країни, які не підписали або не ратифікували статут, зробити це.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін видав розпорядження, згідно з яким Росія відмовляється бути учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС) 16 листопада.

Римський статут МКС - міжнародний договір, що заснував Міжнародний кримінальний суд, який набрав чинності 1 липня 2002 року. МКС розглядає справи про найсерйозніші злочини, що викликають стурбованість усього міжнародного співтовариства: прояви геноциду, злочини проти людяності, військові злочини тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-