Переворот у Чорногорії готували двоє росіян - ЗМІ

Переворот у Чорногорії готували двоє росіян - ЗМІ

Укрінформ
Спробу перевороту в Чорногорії організували росіяни Едуард Широков і Володимир Попов.

Про це з посиланням на місцеву прокуратуру повідомляє портал CDM.

У вересні 2016 року Широков і Попов організували на території Чорногорії, Сербії і Росії групу для здійснення «невизначеної кількості терактів і замаху на представників влади Чорногорії». Як повідомляється, росіяни доручили вербування учасників перевороту Олександру Сінджеличу — сербському націоналістові, який воював на Донбасі на стороні проросійських сепаратистів.

Організатори виділили 30 тисяч євро, щоб закупити 50 автоматичних рушниць і патрони до них, які змовники планували використати для захоплення влади. Всього, як зазначається, Сінджелич отримав від росіян 200 тисяч євро для організації перевороту. Всього в повідомленні наводяться імена 19 сербів і чорногорців, які, за версією слідства, брали участь у змові.

Раніше чорногорська прокуратура заявила, що «російські націоналісти» планували захопити владу в країні в день парламентських виборів 16 жовтня. Стверджувалося, що змовники хотіли убити прем'єр-міністра країни Міло Джукановича. Переворот, за версією слідства, було сплановано, щоб не допустити вступу Чорногорії до НАТО. Імена росіян при цьому не називалися, але в прокуратурі відзначили, що вони змогли безперешкодно залишити Сербію.

Як повідомлялося, 26 жовтня секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев здійснив незапланований візит до Бєлграда. Поїздка співпала з депортацією із Сербії декількох російських громадян, запідозрених у спробі державного перевороту в Чорногорії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-