Європарламент боротиметься з російською та ісламістською пропагандою

Європарламент боротиметься з російською та ісламістською пропагандою

Укрінформ
У проект порядку денного пленарної сесії Європейського парламенту, запланованої на 21-24 листопада в Страсбурзі, включено питання про протидію пропаганді, яку ведуть Росія та «Ісламська держава».

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту.

«Ворожа пропаганда і дезинформація, направлена проти нашого суспільства як Кремлем, так і недержавними утвореннями, такими як «Ісламська держава», - заявила доповідачка Анна Фотига.

Зазначається, що пропаганда проти ЄС та його членів має на меті розмиття правди, провокування пліток, розкол між союзом та США та сіяння страху між громадянами Європи.

Члени парламенту висловили стурбування стосовно швидкого зростання і успіхів кремлівської пропаганди. За їх переконанням, російський уряд проводить агресивну політику не тільки танками, але і телебаченням, псевдо-новинними агенствами, інтернет-тролями тощо, задля підриву демократичних цінностей.

Також повідомляється, що ісламістські терористичні організації активно розпалюють ворожнечу проти європейських цінностей. Члени парламенту закликали країни ЄС активно співпрацювати у сфері захисту суспільства проти рекрутування до лав ісламістів.

Вони збираються розвивати протидію «Ісламській державі» шляхом розширення можливостей та підвищення значущості ісламських проповідників, які мають авторитет і можуть делегітимізувати ідеологію бойовиків.

У Комітеті закордонних справ Європарламенту визнають, що використання пропаганди для боротьби з іншою пропагандою контрпродуктивно. На його думку, позитивні повідомлення, що спонукають громадян до обережності та критичного сприйняття інформації будуть у цій справі важливим кроком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-