Меркель вважає, що підписання торговельної угоди ЄС-США неминуче

Меркель вважає, що підписання торговельної угоди ЄС-США неминуче

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що підписання договору про створення зони вільної торгівлі між ЄС і США (TTIP) неминуче.

Про це вона заявила на спільній з президентом США Бараком Обамою прес-конференції за підсумками їх переговорів у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Я дуже виступаю за укладення торговельного договору... Ми досягли великого прогресу і ми не можемо зупинити ці переговори. Я абсолютно переконана, що одного разу ми повернемося до переговорів, до того, чого досягли, і почнемо будувати на цій основі", - сказала Меркель, нагадавши, що минулого року США були найбільшим торговельним партнером ФРН.

Вона висловила задоволення тим, що вдалося підписати торговельно-економічну угоду з Канадою – СЕТА (30 жовтня).

Меркель також висловила впевненість у тому, що "глобалізація має отримати людське обличчя" і в неможливості повернутися в "доглобалізаційні часи".

Канцлер заявила про важливість співробітництва спецслужб, що особливо актуально перед загрозою ісламського тероризму по всьому світу, загрозою ІДІЛ. "Нам потрібне це співробітництво з точки зору німецької перспективи", - наголосила вона.

Глава німецького уряду визнала, що у рамках НАТО саме США несли основний тягар відповідальності, і тепер Німеччина, ЄС мають усвідомити, що альянс - спільний, трансатлантичний, і збільшити свою участь. "Ми не повинні більше приймати цей дисбаланс", - сказала вона.

З німецької точки зору, за її словами, німецько-американські, європейсько-американські відносини - це "стовп зовнішньої політики", який базується як на інтересах, так і великою мірою на спільних цінностях, таких як демократія, свобода, повага прав людини і мирний світовий порядок.

Меркель подякувала Обамі "за дружбу і тісне, надійне партнерство" за час його 8-річного перебування на посаді президента США. І пообіцяла постаратися плідно працювати з наступною адміністрацією. 

Обама знаходиться 16-18 листопада з прощальним візитом у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-