Президент Молдови сподівається, що Додон не погіршить відносин з Україною

Президент Молдови сподівається, що Додон не погіршить відносин з Україною

Укрінформ
Президент Молдови Ніколає Тімофті провів зустріч з акредитованими у країні керівниками дипломатичних відомств, у рамках якої розповів про головні виклики, з якими він стикався на посаді глави держави.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Я понад 35 років працював у сфері правосуддя, проте ніколи не думав, що завершу свою трудову кар'єру, не вимовляючи судові вердикти, а підписуючи закони і призначаючи прем'єр-міністрів. За роки президентства переконався, що є більш комплексна і складна область, ніж юриспруденція. Це політика", - підкреслив Тімофті.

Президент Молдови із задоволення відзначив, що він був першим безпартійним керівником держави, який доклав максимум зусиль для того, щоб не скомпрометувати демократію і не порушувати фундаментальні права громадян.

Тімофті подякував європейським дипломатам за надану країні підтримку в просуванні європейської інтеграції, висловив сподівання, що у майбутньому, після вступу на посаду нового президента, відносини Молдови з сусідами - Україною і Румунією - не постраждають.

"Ми цінуємо відносини з Україною. Тим паче, що нам і нашим українським друзям потрібна взаємна підтримка у врегулюванні життєво важливих для наших держав питань - територіальної цілісності. А гарантом суверенітету і територіальної цілісності є саме президент", - заявив президент Молдови.

Нагадаємо, 13 листопада у Молдові пройшов другий тур президентських виборів. Перемогу отримав лідер Партії соціалістів Ігор Додон. Через 45 днів після затвердження результатів виборів у Конституційному суді новий президент Молдови складе присягу і вступить на посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-