У Лаврова пригрозили відсадити журналістів США на

У Лаврова пригрозили відсадити журналістів США на "спеціальні місця"

Укрінформ
Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова пригрозила виділити "спеціальне місце" для представників американських ЗМІ на своїх брифінгах.

Про це пише Meduza.

Приводом для такого рішення, за словами Захарової, є заява офіційного представника Держдепартаменту Джона Кірбі про те, що він не збирається ставитися до журналістів російського державного каналу RT так само, як до кореспондентів незалежних ЗМІ.

За словами Захарової, за нею "не заржавеет" виділити окреме місце в тому випадку, якщо до журналістів RT на брифінгах у Вашингтоні й надалі буде таке ставлення. Вона також обіцяла поставити питання про ставлення Держдепартаменту до журналістів RT в ході зустрічі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова і держсекретаря Джона Керрі в Перу.

15 листопада на брифінгу у Вашингтоні представник Держдепартаменту Джон Кірбі відмовився відповідати на запитання журналістки RT Гаяне Чичакян про те, які саме сирійські лікарні могла бомбити російська авіація. Кірбі спочатку відповів, що він посилається на дані правозахисних організацій, яким в Держдепартаменті довіряють, і запропонував Чичакян ознайомитися з ними самостійно, а потім запропонував їй поставити питання про бомбардування мирних об'єктів в Алеппо не Держдепартаменту, а російському міністерству оборони.

Коли один з учасників брифінгу, який представляє Associated Press, заступився за журналістку, Кірбі зазначив, що не збирається ставитися до RT, яка фінансується російською владою, так само, як до незалежних новинних агентств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-