Сейм Литви закликав продовжити санкції проти Росії

Сейм Литви закликав продовжити санкції проти Росії

Укрінформ
Сейм Литви у четвер ухвалив резолюцію з приводу агресії Росії в Україні, в якій закликав Євросоюз продовжити санкції відносно Росії.

За резолюцію проголосували 105 депутатів, проти не було жодного, один утримався, інформує Delfi.

"Сейм закликає держави ЄС продовжити санкції відносно Російської Федерації до повної реалізації Мінських угод", - йдеться в документі.

Як зазначають у литовському парламенті, "зараз будь-які спроби пом'якшити або скасувати санкції відносно Російської Федерації заохотили б агресивну політику Росії і підвищили б загрозу для безпеки України, Литви і усієї Європи".

Представляючи проект один з його авторів, консерватор Лаурінас Кащюнас відзначив, що в грудні Рада керівників ЄС розгляне питання продовження санкцій, водночас, у Європі лунають  заклики переглянути політику санкцій.

"Повзуча агресія нікуди не пропала, (...) по суті, ми продовжуємо жити в контексті замороженого конфлікту", - заявив Кащюнас.

Він також підкреслив, що питання України послідовно викреслюється з міжнародного порядку денного. У цьому зацікавлена Росія. За словами консерватора, вона також прагне отримати неформальне право вето на розширення ЄС на схід.

У резолюції також зазначається, що литовський Сейм підтримує прагнення України зміцнити політичні зв'язки і економічну інтеграцію з ЄС, і в перспективі стати членом ЄС, підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України.

Автори документа одночасно закликають Україну рішучіше боротися з корупцією, продовжувати розвиток демократії, правової держави і інші реформи, необхідні для модернізації країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-