Президент Болгарії скликає раду нацбезпеки через політичну кризу

Президент Болгарії скликає раду нацбезпеки через політичну кризу

Укрінформ
Президент Болгарії Росен Плевнелієв планує скликати Консультативну раду національної безпеки, на якій обговорюватиметься питання подолання політичної кризи у зв'язку з відставкою Кабінету міністрів на чолі з Бойком Борисовим.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Від учорашнього дня (у середу, 16 листопада, парламент Болгарії прийняв відставку уряду - ред.) в країні настала політична криза. Консультації з представниками політичних партій і депутатами Народних зборів(парламент країни - ред.) триватимуть до наступного тижня. Після засідання Консультативної ради буде ініційовано процедуру затвердження нового складу уряду", - повідомив президент.

 Плевнелієв заявив також, що скористається усіма наданими йому Конституцією повноваженнями для того, щоб політична криза не переросла в парламентську, яка спричинить дострокові парламентські вибори.

Як повідомляв Укрінформ, після перемоги на президентських виборах незалежного кандидата, генерал-майора Румена Радєва, який підтримується Болгарською соціалістичною партією, прем'єр-міністр Борисов подав у відставку.

Згідно з Конституцією, чинний президент Болгарії повинен висунути нову кандидатуру на посаду керівника уряду до вступу на посаду новообраного президента, який, у свою чергу, висуне власного кандидата на посаду прем'єра. Якщо уряд не буде затверджений парламентом, президент має право оголосити дострокові парламентські вибори.

 Діючий глава Болгарії Плевнелієв має намір звернутися до Конституційного суду із запитом, чи має він право розпустити парламент за два місяці до завершення президентського мандату, який завершується 22 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-