Канада не змінить свого ставлення до Куби через Трампа - Трюдо

Канада не змінить свого ставлення до Куби через Трампа - Трюдо

Укрінформ
Канада не має наміру змінювати свій дружній підхід до відносин із Кубою, незважаючи на погляди майбутнього президента США Дональда Трампа.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час спілкування зі студентами у Гавані.

«Для мене результати виборів у США не змінять міцні дружні та партнерські відносини між Канадою та Кубою», - сказав Трюдо.

На його переконання, Канада спроможна бути надійним другом Куби, при цьому залишаючись союзником США.

«Ми не згодні із підходом США до Куби. Ми вважаємо, що наш підхід партнерства, співпраці та залучення значно кращий. Однак, не наша справа говорити нашим друзям та союзникам, що їм слід робити», - зазначив прем'єр-міністр.

Він додав, що вбачає своє завдання у «створенні можливостей для канадців та канадських компаній, а також Куби, аби вона продовжувала розвиватися, модернізуватися і покращуватися у багатьох галузях».

Нагадаємо: на відміну від США, Канада не стала розривати дипломатичні відносини із Кубою після перемоги революції на острові. Це дозволило їй стати майданчиком, на якому проходили таємні перемовини між США та Кубою, що завершилися значним потеплінням у відносинах між державами та відновленням офіційних дипломатичних відносин.

Натомість обраний президент США Дональд Трамп під час передвиборчої кампанії заявляв про бажання припинити потепління між Вашингтоном та Гаваною, розпочате Бараком Обамою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-