Польща знизила пенсійний вік

Польща знизила пенсійний вік

Укрінформ
Польський Сейм у середу проголосував за зниження пенсійного віку з 67-ми років до 65-ти років для чоловіків і 60-ти років для жінок.

За це рішення проголосували 262 депутати, 149 було проти, а 19 утрималися, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Для мене сьогодні найважливішим і найрадіснішим є те, що у нас в парламенті, в Сеймі, прийнято закон про зниження пенсійного віку”,- заявив з цього приводу президент Анджей Дуда.

Глава уряду Беата Шидло повідомила, що партія “Право і Справедливість” (PiS), чинний уряд і президент Анджей Дуда виконують свою обіцянку і повертають соціальну справедливість для громадян країни. Вона зауважила, що попередня коаліція “Громадянської платформи” (РО) і Польської селянської партії (PSL) підвищили пенсійний вік всупереч інтересам громадян.

Згідно з прийнятим законом, з 1 жовтня 2017 року жінки зможуть виходити на пенсію у віці 60-ти років, а чоловіки – 65-ти. Попередня коаліція PO-PSL підняла пенсійний вік до 67-ми років для чоловіків і жінок, при цьому він повинен був підніматися поступово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-