Канада та Росія ведуть кулуарні перемовини стосовно України - ЗМІ

Канада та Росія ведуть кулуарні перемовини стосовно України - ЗМІ

Укрінформ
Високопоставлені чиновники МЗС Канади та Росії вперше за тривалий час провели зустріч за закритими дверима, на якій обговорили різні питання, серед яких і українське.

Про це із посиланням на міністерство закордонних справ Російської Федерації пише Reuters.

«Хоча публічно Канада дотримується жорсткої лінії стосовно Росії, високопоставлений канадський дипломат на початку цього місяця тихцем відвідав Москву, де обговорив питання, пов’язані із Україною та Сирією, чим викликав занепокоєння опозиції, що Оттава може рухатися до послаблення санкцій», - йдеться у матеріалі.

За інформацією видання, 1 листопада у Москві зустрілися керівник політичного відділу МЗС Канади Марк Гвоздецький та заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков.

«Візит став першим подібним за рік, що минув із часу перемоги на виборах Ліберальної партії на чолі із Джастіном Трюдо. Його попередник на посаді глави уряду Стівен Гарпер наклав на Росію серйозні обмежувальні заходи за підтримку нею бойовиків в Україні», - наголошує автор.

Пітер Кент, тіньовий міністр закордонних справ Канади поспішив розкритикувати чинний підхід Канади до РФ.

«Стефан Діон надає більшого пріоритету нормалізації відносин із Росією, ніж запровадженню нових санкцій або бодай підтримці чинних», - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-