США конкретизували роль Асада і Росії в сирійському конфлікті

США конкретизували роль Асада і Росії в сирійському конфлікті

Укрінформ
Саме Росія і диктаторський режим Башара Асада несуть відповідальність за припинення вогню в районі Алеппо, а також надання доступу міжнародним гуманітарним конвоям до регіонів, що досі перебувають в облозі.

На цьому акцентував у четвер під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Не виникає жодних запитань, що перепони (поставкам гуманітарної допомоги – ред.) чиняться з боку режиму і Росії – тут немає сумнівів взагалі", - заявив Кірбі у відповідь на аргументи журналістів, що російська сторона надає часом протилежну інформацію.

На прохання журналістки з РФ конкретизувати дати, коли таке траплялося, представник Держдепартаменту США підкреслив, що блокувалась "будь-яка доставка гуманітарної допомоги впродовж останнього місяця". Він нагадав, що робив чіткі заяви з тієї самої трибуни впродовж останнього часу щоразу, коли таке траплялося.

Джон Кірбі також зауважив, що літаки Росії і режиму Асада наносять удари по цивільних у Сирії і зокрема, в Алеппо. Він підкреслив, що попри участь у бойових діях груп помірної опозиції, відповідальність за припинення вогню несуть саме Асад і російська сторона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-