ЄС хоче брати €5 за подорож до Шенгенської зони

ЄС хоче брати €5 за подорож до Шенгенської зони

Укрінформ
Єврокомісія пропонує збирати 5 євро за подорож до країн-членів Шенгенської зони та країн-членів ЄС (за винятком Великої Британії та Ірландії).

Про це йдеться у пропозиціях Єврокомісії щодо нової Європейської інформаційної системи авторизації короткострокових подорожей до Шенгенської зони та країн-членів ЄС (ETIAS), повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Процес авторизації кожної заявки буде здійснюватися через веб-сайт або мобільний додаток для громадян третіх країн, які мають безвізовий режим. Ця інформація стосуватиметься персональних даних, документів для подорожі, місця перебування, інших контактних деталей. Це необхідно для протидії незаконній міграції через зовнішні кордони ЄС, а також підтримання безпеки", - заявили у Єврокомісії.

Водночас, як наголошується, ця європейська система буде максимально спрощеною, лібералізованою та дешевою, а сама процедура авторизації триватиме лише кілька хвилин.

"Після заповнення усіх необхідних документів для подорожі ця інформація буде чинною упродовж п’яти років та стосуватиметься різних подорожей. Заявка коштуватиме лише 5 євро для усіх осіб, яким виповнилося 18 років", - заявили у Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-