Спецслужби ФРН не виключають втручання Кремля у майбутні вибори

Спецслужби ФРН не виключають втручання Кремля у майбутні вибори

Укрінформ
Спецслужби ФРН допускають можливість спроб Росії вплинути на результат парламентських виборів у Німеччині у 2017 році.

Висловлювання із цього приводу глави Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ханса-Георга Маасена, сказані їм в інтерв'ю Reuters, наводить Berliner Morgenpost.

"Ми побачили минулого року, що у Німеччині на формування громадської думки було здійснено вплив з російського боку. Це може статися й наступного року. І ми цим занепокоєні", - заявив глава контррозвідки.

Він нагадав про скандальну "справу Лізи", через яку було піднято великий шум за участю високих російських посадовців, а на вулиці німецьких міст з акціями протесту вийшли тисячі громадян, в основному російського походження.

За словами Маасена, у ході передвиборної кампанії в США мали місце маніпуляції російських спецслужб. Про такі дії повідомляли й спецслужби Франції. "У нас створюється враження, що має бути застосований вплив на формування громадської думки і процес ухвалення рішень", - сказав він, назвавши це "частиною гібридної загрози".

Кращим засобом протидії він вважає інформування людей. "Кращий засіб - говорити про це. Якщо люди помічають, що інформація, яку вони отримують, є неправдивою інформацією, а пропагандою і дезінформацією, тоді отрута брехні  врешті-решт  втрачає ефект", - підкреслив Маасен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-