Меркель представила Штайнмайєра як єдиного кандидата на посаду президента

Меркель представила Штайнмайєра як єдиного кандидата на посаду президента

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель офіційно представила главу МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра як єдиного кандидата на посаду президента ФРН, назвавши вибір правлячої коаліції правильним.

Про це голова уряду, голова Християнсько-демократичного союзу заявила в середу у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Штайнмайєр - це людина, якій можна довіряти", - заявила канцлер, наголосивши, що це "правильний кандидат у нинішній час".

Зігмар Габріель, віце-канцлер і голова партнерської Соціал-демократичної партії Німеччини, до якої належить і Штайнмайєр, подякував коаліції за підтримку його висуванця. І також наголосив, що досвід керівника МЗС дуже потрібний нині.

Підтримав кандидатуру Штайнмайєра і третій учасник коаліції, голова Християнсько-Соціального союзу Хорст Зеєхофер. За повідомленнями наближених до уряду джерел, саме він умовив Меркель погодитися з цією кандидатурою.

Штайнмайєр окреслив своє бачення майбутньої роботи: "федеральний президент не повинен спрощувати речі, він повинен надихати".

Відомо, що міністр завжди різко критикував зростання популізму. Політик, який завжди виступав за пошук компромісів, сказав під час представлення в бундестагу, що не можна в неспокійні часи, як сьогоднішні, закриватися, оточуючи себе образами ворога, треба "відкрито дивитися іншим в очі".

Франк-Вальтер Штайнмайєр, який народився у 1956 році в Детмольді в робочій сім'ї, був конкурентом самої Меркель у 2009 році за пост канцлера. Меркель же в роботі з членом свого кабінету - з 2005 року як міністр закордонних справ, потім віце-канцлер, голова фракції СДПН в бундестагу і знову міністр - підкреслювала "тісну і довірчу співпрацю".

Вибори нового президента ФРН відбудуться 12 лютого наступного року. Рішення коаліції практично гарантує Штайнмайєру більшість голосів федеральних зборів. Нинішній очільник держави Йоахім Гаук заявив кілька місяців тому, що не піде на другий термін.

За результатами багатьох останніх опитувань громадської думки, Штайнмайєр виявлявся найпопулярнішим політиком у ФРН.

Багато аналітиків наголошують, що політик гідний бути очільником держави, однак саме зараз він був би корисніший Європі саме як керівник дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-