Ващиковський про спалення українського прапора: Це вандалізм або провокація

Ващиковський про спалення українського прапора: Це вандалізм або провокація

Укрінформ
Спалення українського прапора під час “Маршу незалежності” в минулу п’ятницю у Варшаві є одноразовим актом вандалізму або свідомою провокацією, аби внести напругу між Україною і Польщею.

Це питання було обговорено під час телефонної розмови у вівторок глав МЗС України і Польщі Павла Клімкіна і Вітольда Ващиковського, інформує Rp.pl.

“У вівторок ввечері до мене подзвонив міністр закордонних справ Павло Клімкін. Ми говорили про енергетичні проблеми в Європі, а також вияснили собі, що інцидент з українським прапором – це подія, яка не матиме впливу на наші відносини…Не було такого роду інцидентів, тому це або одноразовий акт вандалізму, про що ми шкодуємо, або провокація для того, щоб спровокувати напругу в українсько-польських відносинах ”,- наголосив Ващиковський.

Він зазначив, що українська сторона задоволена швидкою реакцією в Польщі на інцидент, і що з цього приводу триває “інтенсивне слідство”.

Глава МЗС Польщі назвав “дуже дивною” ситуацію, коли під час маршу, де були десятки тисяч людей, одна відеокамера раптом опинилася там, де група замаскованих молодиків палила прапор.

Глав польської дипломатії також підкреслив, що в енергетичній сфері він обговорив з українським колегою проблему газопроводів, якими газ постачається до Європи, і що їх використання в обхід Польщі й України посилюватиме можливість енергетичного шантажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-