У Німеччині сумніваються, що Трамп змінить зовнішню політику США

У Німеччині сумніваються, що Трамп змінить зовнішню політику США

Укрінформ
Президентство Дональда Трампа, швидше за все, не стане радикальним розворотом лінії поведінки США на зовнішньополітичному напрямку, оскільки новий глава Білого дому буде просто змушений не виконувати деякі зі своїх передвиборних обіцянок.

Таку думку у коментарі кореспондентові Укрінформу у ФРН висловив директор Федеральної академії політики безпеки Німеччини (BAKS) Карл-Хайнц Камп.

"Це не кінець НАТО і не кінець європейсько-українським відносинам", - запевнив Камп, визнавши, що багато політиків у Європі "воліли б бачити іншого президента".

У будь-якому випадку, Україна не буде забута, упевнений експерт. Він нагадує, що це залежить не тільки від американського президента: в України є обіцянка НАТО, що вона колись зможе стати членом Альянсу; в України є підтримка ЄС і НАТО. "Україні треба вирішити величезну кількість завдань і головні зусилля в цьому має зробити вона сама, і якщо Україні це вдасться, вона пройде шлях трансформації, незалежно від того, хто сидить у Білому домі", - підкреслив співрозмовник агентства.

Він зазначив, що Трамп досі "сказав зовсім трохи про Україну", зате зробив кілька заяв щодо НАТО, які були сприйняті як дуже суперечливі. Втім, він сподівається, що радники роз'яснять Трампу, що союзники по НАТО є для США не баластом, а користю.

Камп не вірить у "швидке братання з Путіним". Тому що якщо Трамп хоче "зробити Америку великою знову", як він каже, йому потрібен великий оборонний бюджет. І він сам про це оголосив. "Якщо він хоче обґрунтувати серйозний військовий бюджет, йому потрібен опонент, але якщо він буде в близькій дружбі з Путіним і Сі Цзіньпіном (голова КНР – ред.), йому буде складно виправдати великі витрати на військові потреби", - говорить керівник BAKS.

Поки занадто рано щось прогнозувати, ще навіть стовідсотково не відомо, хто увійде в адміністрацію Трампа, хто буде його командою, з якою він буде керувати, каже Камп. Він сподівається, що новому президенту радники роз'яснять багато речей і той, почавши вникати в деталі американської політики, пом'якшить деякі зі своїх передвиборних "екстремальних позицій", чим ризикує розчарувати дуже багатьох своїх прихильників. "Він не ідеолог, який хоче поширити певний світогляд всіма правдами і неправдами", - вважає керівник Федеральної академії політики безпеки. Якщо ж вийде так, що навколо 45-го президента США виявиться дефіцит людей "із системи", наслідки для міжнародної політики можуть бути драматичними, визнає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-