Канада наполягає на важливості Міжнародного кримінального суду

Канада наполягає на важливості Міжнародного кримінального суду

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Стефан Діон у середу звернеться до держав-членів Міжнародного кримінального суду із закликом підтримувати та зміцнювати цю інституцію.

Про це заявив сам Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Кожен має право на справедливість і на те, аби донести свою думку. Не можна забувати тисячі дітей, жінок та чоловіків, які стали жертвами тяжких міжнародних злочинів, і яким МКС дає єдину надію на справедливість. Це – суд останньої інстанції, і ми повинні захищати та зміцнювати його», - сказав Діон.

У міністерстві закордонних справ додали, що Стефан Діон виголосить своє звернення у Гаазі, де розташований суд. «Міністр Діон наголосить на важливості МКС та запропонує шляхи, якими держави-члени можуть його зміцнити. Міністр Діон зустрінеться з представниками кількох сторін у МКС і з головою суду, аби підтвердити прагнення Канади, щоб суд був ефективним у притягнені до відповідальності винних у тяжких міжнародних злочинах, включно із воєнними, злочинами проти людяності та геноциді», - пояснили у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо: Міжнародний кримінальний суд є інституцією останньої інстанції, юрисдикція якого поширюється лише на ті випадки, коли держави, де вчинено злочин, не можуть або не хочуть розслідувати тяжкі міжнародні злочини на національному рівні.

Останнім часом МКС опинився у кризі легітимності, оскільки одразу два його член: ПАР та Гамбія – вирішили припинити членство у суді, обвинувачуючи його в упередженому ставленні до африканських країн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-