Австралійців закликали переосмислити зв’язки з США після перемоги Трампа

Австралійців закликали переосмислити зв’язки з США після перемоги Трампа

Укрінформ
Тіньовий міністр закордонних справ Австралії, лейбористка Пенні Вонг закликає розробити нове бачення зовнішньої політики Австралії з прицілом на регіон і відмовитися від піднесення союзницьких зобов’язань щодо Америки вище національних інтересів.

Таку позицію представник австралійської опозиції оприлюднила, коментуючи поведінку нового президента США, повідомляє The Guardian.

«По-перше, ми повинні визнати, що передвиборна риторика Дональда Трампа йде у розріз із тим, що вважають основними цінностями більшість австралійців... Лейбористська партія притримується позиції, що розуміння того, що союз з США є центральною віхою для зовнішньої політики і безпеки Австралії ніколи не означало, що ми торгуватимемо нашими цінностями, такими як повага і рівність стосовно жінок, расова та релігійна терпимість, а також економічна і соціальна відкритість», - заявила політик.

Тіньовий міністр закордонних справ наголосила, що визначення незалежної зовнішньої політики в рамках альянсу (США-Австралія) з огляду на перемогу Дональда Трампа стало складнішим завданням.

«Ми повинні розглянути більш широкий діапазон сценаріїв, ніж це було раніше… Простіше кажучи, Австралія потребує розширення дорожньої карти щодо Азії», - сказала Пенні Вонг.

Таку різку позицію австралійські опозиціонери сформували, посилаючись на останні коментарі Дональда Трампа, які свідчать, що особисті амбіції американського лідера можуть переважати над союзницькими зобов’язаннями.

Заяви австралійських лейбористів перегукуються з позицією канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка наголосила, що співпраця між США і Німеччиною має продовжуватися у ключі поваги до «цінностей демократії, свободи, закону і гідності людини, незалежно від походження, кольору шкіри, релігії, статі, сексуальної орієнтації або політичних поглядів».

Попри критичні заяви опозиції, чинний австралійський уряд пріоритетним завданням вважає встановлення добрих відносини з новою американською адміністрацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-