МВС Німеччини: Заборона «Істинної релігії» не означає заборону ісламу

МВС Німеччини: Заборона «Істинної релігії» не означає заборону ісламу

Укрінформ
Заборона на діяльність угруповання «Справжня релігія» та проекту «Читай!», накладений міністром внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєром, не має нічого спільного із наступом на свободу віросповідання та іслам.

Про це глава МВС заявив у Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«Заборона не спрямована проти ісламу як віри в цілому або проти поширення та перекладу Корану. Мусульманство займає в німецькому суспільстві міцне і гарантоване місце. Свобода віросповідання є реальністю і заборона не має з нею нічого спільного. Заборона спрямована проти зловживання релігією окремими особами для пропаганди екстремістських ідей і підтримки терористичних організацій», - заявив міністр.

З названими структурами пов'язані джихадисти, які під виглядом пропаганди ісламу, під виглядом «нешкідливого» перекладу та інтерпретації Корану просували людиноненависницьку ідеологію і агітували молодь приєднуватися до ІДІЛ, пояснив де Мезьєр. За даними його відомства, «Справжня релігія» причетна до радикалізації близько 140 молодих людей, які вирушили до Сирії або Іраку, де приєдналися до терористичних угруповань.

«Для радикальних, готових до насильства ісламістів немає місця в нашому суспільстві. Ми хочемо захистити мирний іслам... Ми не хочемо, щоб в Німеччині був тероризм або до нього закликали, а також щоб тероризм з Німеччини йшов на експорт», - заявив де Мезьєр.

Події вівторка він назвав сигналом того, що влада рішуче налаштована на боротьбу з посяганнями на свободу і цінності.

Нагадаємо: під час масштабної операції, проведеної 15 листопада в більш ніж 60 містах 10 федеральних земель ФРН, були проведені обшуки у близько 190 квартирах і офісах.

Заборона угруповання «Істинної релігії», яка, за словами де Мезьєра, налічувала «кілька сотень членів», стала після заборони «Ісламської держави» в 2001 році другою серйозною забороною Міністерства внутрішніх справ за всю історію.

За даними МВС ФРН, станом на жовтень у ІДІЛ билися або зараз воюють в цілому 870 громадян Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-