США продовжили санкції проти Ірану ще на 10 років

США продовжили санкції проти Ірану ще на 10 років

Укрінформ
Палата представників Конгресу США проголосувала за продовження на 10 років дії закону про санкції проти Ірану та схвалила нові щодо Сирії.

Таким чином конгресмени наголосили свою сильну роль в політиці на Сході незалежно від того, хто очолить Білий дім, повідомило агентство Reuters.

Рішення щодо продовження санкцій проти Ірану підтримали 419 членів Палати представників.

Документ вперше був прийнятий в 1996 році. Їм забороняються американські інвестиції в енергетичному секторі в Ірані, а також передбачаються заходи для стримування розвитку ядерної зброї в країні. Термін дії санкцій закінчувався в нинішньому році. Схвалений Палатою представників документ повинен бути затверджений Сенатом і завізований президентом Бараком Обамою.

Нагадаємо: минулого року адміністрація Обами домовилася послабити санкції проти Ірану в обмін на обіцянку країни відмови від розвитку ядерної програми.

Прихильники збереження санкцій заявили, що такий крок є потужним сигналом з боку США про те, що країна буде готова відповісти в разі провокацій з боку Ірану. Крім того, дасть можливість американському президенту швидко задіяти обмежувальні заходи, якщо Тегеран порушить свої зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-