ООН прийняла резолюцію щодо порушення прав людини в Криму

ООН прийняла резолюцію щодо порушення прав людини в Криму

Укрінформ
Країни-члени ООН прийняли Резолюцію про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна) під час голосувань на засіданні Третього комітету Генеральної Асамблеї Організації.

Документ підтримали 73 країни, передає власний кореспондент Укрінформу.

Водночас, 76 країн-членів утримались, а 26 учасників засідання проголосували проти Резолюції, наголосивши, що вона містить вибірковий підхід та є такою, що політизує розгляд питань, пов'язаних з правами людини.

Варто зауважити, що крім Росії, активних зусиль проти резолюції докладала делегація Республіки Білорусь. Представники офіційного Мінська з початку засідання намагались зірвати процес прийняття документа, спробувавши зупинити розгляд одразу всіх резолюцій у Третьому комітеті ГА ООН. Однак їхні спроби виявилися марними. Тим не менше, після того, як документ був виставлений на процедуру обговорення, Білорусь висловила свої категоричні заперечення та звинуватила Україну в тому, вона марнує час інших країн-членів ООН такими ініціативами.

Резолюція про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна) засуджує масові порушення прав людини в окупованому Криму та закликає Росію як державу-окупант дотримуватися своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права.

Резолюція також містить звернення до Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо підготовки звіту по ситуації на кримському півострові. Серед іншого, в документі йдеться також про необхідність забезпечення з боку окупаційної влади РФ безперешкодного доступу міжнародним правозахисникам, у тому числі, які діють під егідою ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-