Мішель Обама зазнала расистських образ після перемоги Трампа - ЗМІ

Мішель Обама зазнала расистських образ після перемоги Трампа - ЗМІ

Укрінформ
Перемога на президентських виборах США Дональда Трампа, одруженого з колишньою моделлю зі Словенії, спричинила появу в мережі допису про чорношкіру першу леді Мішель Обаму, що в ЗМІ вже охрестили "расистським" проявом.

Висловлювання в соцмережах спричинило справжній скандал, пише у вівторок The Huffington Post.

"Це оживляє – мати стильну, красиву, величну першу леді в Білому домі. Я втомилася вже бачити мавпу на підборах", - написала після оголошення перемоги Трампа представниця місцевого "бомонду" в штаті Західна Вірджинія, директор корпорації округу Клей Памела Ремсі Тейлор.

На допис відповіла мер містечка Клей Беверлі Уолінг: "День пройшов не даремно, Пем".

Попри те, що ситуація мала спочатку локальний характер – у межах невеликого округу, - американські ЗМІ не оминули цього увагою. Ба більше, у мережі з'явилася петиція з вимогою розібратися з авторкою посту та чиновницею, яка її підтримала. Ця ініціатива вже зібрала понад 130 тис. голосів.

Крім того, ЗМІ підкреслюють, що в окрузі Клей майже немає чорношкірих мешканців. Кількість його жителів становить трохи більше 8,9 тис., 98,2% з яких є білими. За даними перепису населення 2015 року, тільки 0,2% його мешканців є чорношкірими. За Трампа в цьому окрузі проголосувало понад три чверті виборців.

Памела Тейлор пізніше видалила свій допис, але його скріншоти вже розійшлися у центральних американських медіа. Жінка згодом опублікувала вибачення, зазначивши, що її меседж "можна тлумачити як расистський, але він жодним чином не мав цього на меті". Вона також розповіла в одному з інтерв'ю, що їй надходять погрози.

Мер міста Клей також попросила вибачення за свій допис, зауваживши, що у висловлюванні "День пройшов не даремно" мала на увазі зміни в Білому домі.

За повідомленнями ЗМІ, у вівторок у міській раді мають обговорити цю ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-