Улюкаєву висунули обвинувачення за хабар у $2 мільйони

Улюкаєву висунули обвинувачення за хабар у $2 мільйони

Укрінформ
Міністру економічного розвитку РФ Олексію Улюкаєву пред'явлено обвинувачення в отриманні хабара в особливо великому розмірі.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ. 

«Сьогодні слідчими Головного управління з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Російської Федерації пред'явлено обвинувачення міністрові економічного розвитку Олексію Улюкаєву в скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ (отримання хабара особою, яка обіймає державну посаду Російської Федерації, з вимаганням хабара і в особливо великому розмірі)», - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, Улюкаєв незаконно вимагав від представника ПАТ «НК «Роснафта» грошові кошти за законну видачу позитивного висновку й оцінки щодо угоди з придбання ПАТ «НК «Роснафта» державного пакету акцій ПАТ АНК «Башнафта». 

«При цьому обвинувачений висловив погрози, використовуючи свої службові повноваження, створити надалі перешкоди для діяльності компанії», - наголосили в Слідкомі.

Водночас законність угоди з придбання «Роснафтою» акцій «Башнафти» ніким не оспорюється, і сама вона не є предметом розслідування, зазначили у відомстві.

Слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання стосовно Улюкаєва запобіжного заходу.

Розслідування у цій справі триває.

Як повідомлялося, міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв 14 листопада був затриманий на місці злочину під час отримання хабара у розмірі двох мільйонів доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-