У Німеччині з ранку триває спецоперація проти прихильників ІДІЛ

У Німеччині з ранку триває спецоперація проти прихильників ІДІЛ

Укрінформ
У вівторок в 10 федеральних землях ФРН з раннього ранку проходить спецоперація проти передбачуваних прихильників «Ісламської держави» з числа членів салафиського угруповання «Дійсна релігія». Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мез’єр має намір заборонити об'єднання «Дійсна релігія» і його заходи «Читай!», що проводяться в містах ФРН.

Про це заявив міністр в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Німеччина – справжня демократія, для радикальних, готових до насильства ісламістів немає місця в нашому суспільстві... Ми не хочемо, щоб в Німеччині був тероризм або до нього закликали», - пояснив міністр своє рішення про заборону.

Міністр уточнив, що за даними його відомства, «Дійсна релігія» причетна до радикалізації 140 молодих людей, які під впливом «проповідей» відправилися до Сирії або Іраку, де приєдналися до тергуруповань. Організація безкоштовно роздавала Коран у німецьких містах і проводила акції «Читай!», в ході яких «роз'яснювали» положення ісламу. Влада вважає, що ці зборища підривають взаєморозуміння між народами.

Обшуки у вівторок проведено в майже 200 квартирах і офісах, що належать «Дійсній релігії». Основні оперативні дії йдуть у столиці Берліні.

Підготовка до операції велася давно. У поле зору організація потрапила ще в 2012 році.

 Фото: RTBF.be

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-