Росія модифікує систему

Росія модифікує систему "стеження" за балістичними ракетами

Укрінформ
Російський військовий холдинг ВАТ "РТІ" створює на замовлення Міноборони РФ на північному заході Росії потужну радіолокаційну станцію, яка прикриє "головний ракетонебезпечний напрямок".

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на голову ради директорів ВАТ "РТІ", генерального конструктора системи попередження про ракетний напад (СПРН) Сергія Боєва.

"Держвипробування високопотенційних РЛС "Воронеж-ДМ" в районі Мурманська мають бути завершені за кілька років", - сказав Боєв.

За його словами, РЛС під Мурманськом буде приблизно втричі могутніша за всі вже створені та споруджувані радіолокатори високої заводської готовності, локатор цієї РЛС «забезпечуватиме радіолокаційний контроль над повітряно-космічним простором над Арктикою і головним ракетонебезпечним напрямком». РЛС під Мурманськом буде спроможна на великій дальності виявляти балістичні цілі й визначати траси їхнього польоту. Боєв заявив, що "Воронеж-ДМ" замінить застарілу РЛС "Дніпро" СПРН на півночі країни.

На початку листопада Боєв повідомляв, що, як очікується, до кінця року завершаться держвипробування РЛС типу "Воронеж" в Барнаулі. За його словами, ця РЛС вже, нібито, фіксує випробувальні пуски балістичних ракет за кордоном. Ще дві РЛС "Воронеж" наземного ешелону СПРН у Єнісейску й Орську вже пройшли держвипробування, триває підготовка до постановкм їх  на чергування.

На початку жовтня Міноборони РФ стверджувала, що створення мережі РЛС "Воронеж" на території РФ буде завершено до 2018 року. РЛС "Воронеж" - ряд російських надгоризонтных радіолокаційних станцій наземного ешелону СПРН, що працюють в різних діапазонах радіохвиль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-