Анкара заявила про

Анкара заявила про "останній шанс" для Кіпру

Укрінформ
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу у неділю, 13 листопада, заявив про "останню можливість" провести переговори щодо об'єднання Кіпру.

За його словами, діалог з участю Кіпру, невизнаної Турецької республіки Північного Кіпру, Туреччини, Греції та ООН повинен початися "як можна швидше", повідомляє Deutsche Welle.

З 7 по 11 листопада у Швейцарії під егідою Організації Об'єднаних Націй пройшов перший раунд переговорів про об'єднання Кіпру. Переговірникам вдалося досягти істотних зрушень, повідомили представники Кіпру та ООН. Наступний раунд, згідно з планом міжнародної організації, стартує 20 листопада і триватиме три-чотири дні.

Туреччина з 1974 року займає північну частину Кіпру, яку називає Турецькою республікою Північного Кіпру, однак міжнародного визнання у неї немає. З 2004 року грецька Республіка Кіпр є членом ЄС, водночас законодавство Євросоюзу не поширюється на північну частину острова. Зі свого боку, Туреччина не визнає уряд Республіки Кіпр. Влада Кіпру з 2005 року блокує переговори між ЄС і Анкарою про вступ Туреччини до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-