ЦВК Молдови закликав спостерігачів провести паралельний підрахунок голосів

ЦВК Молдови закликав спостерігачів провести паралельний підрахунок голосів

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Молдови Аліна Руссу закликала спостерігачів провести паралельний підрахунок голосів, щоб уникнути подальших обвинувачень у підтасовуванні результатів голосування у другому турі президентських виборів.

Про це з Центрвиборчкому Молдови повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Після закриття виборчих дільниць Центрвиборчком розпочне обробку бюлетенів для голосування. Процес цей буде, як і на попередніх виборах, прозорим і відкритим, однак, щоб уникнути подальших обвинувачень у підтасовуванні підсумків голосування, звертаємося до спостерігачів на виборах з проханням провести, за можливості, паралельний підрахунок голосів», - заявила голова Центрвиборчкому.

Згідно з оприлюдненими даними, за півтори години до закриття виборчих дільниць проголосувало 52,3% (більш як півтора мільйона виборців).

Виборчі дільниці працюватимуть до 21.00. Після закриття дільниць почнеться процес обробки бюлетенів.

У неділю, 13 листопада, в Молдові проходить другий тур президентських виборів: на пост глави держави претендують голова Партії соціалістів Ігор Додон і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Згідно з результатами першого туру виборів, за Додона проголосували понад 48% виборців, а за Санду - близько 38% виборців.

Це перші з 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 по 2009 роки главу держави обирав парламент. Навесні 2016 року Конституційний суд виніс вердикт про повернення до процедури всенародного обрання президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-