Канада сприятиме економічному зростанню країн Африки - МЗС

Канада сприятиме економічному зростанню країн Африки - МЗС

Укрінформ
Канада надає великого значення регіону Африки на південь від Сахари та готова сприяти йому у підтриманні миру та економічному зростанні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявили у міністерстві закордонних справ Канади після завершення візиту глави відомства Стефана Діона до цього регіону.

«Візит міністра Діона до кількох країн Африки, розміщених на південь від Сахари, став можливістю наголосити на великому значенні, яке Канада надає цьому регіону, зосереджуючись на мирі та стабільності, а також безпеці і верховенстві права», - зазначили у МЗС.

Окрім цього Канада пообіцяла сприяти економічному зростанню африканських країн та підвищенню у них ролі жінок та молоді. «Візит також підкреслює готовність Канади пропагувати інклюзивне та стійке зростання в Африці, яке спиратиметься на використання потенціалу жінок та молоді континенту», - розповіли у відомстві.

У МЗС додали, що швидкість змін у Африці вимагає більшої участі та підтримки Канади. «Динамізм ситуації на всьому материку вимагає від Канади більшої залученості та надання підтримки урядам африканських держав, які намагаються направити цей динамізм на благо своїх громадян», - підсумували у зовнішньополітичному відомстві Канади.   

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Канади завершив свій тижневий візит до Африки, під час якого відвідав Нігерію, Кенію та Ефіопію. Стефан Діон вперше навідався у цей африканський регіон у статусі глави МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-