Канада закликає Ефіопію пришвидшити реформи

Канада закликає Ефіопію пришвидшити реформи

Укрінформ
Канада закликала владу Ефіопії швидше проводити реформи в країні та активніше залучати населення до участі в демократичних процесах.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон під час візиту до Ефіопії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час зустрічей я наголосив на тому, що більше може бути зроблено для залучення ефіопців до демократичних процесів та стимулювання уряду до проведення справжніх і конструктивних реформ. Канада закликає уряд Ефіопії домогтися відчутного покращення заради вигоди всіх своїх громадян», - сказав Діон.

У МЗС Канади додали, що тема реформування Ефіопії була ключовою під час розмови Діона із прем'єр-міністром країни Хайлемаріамом Десалегном. «Міністр Діон та прем'єр Ефіопії обговорили критичне значення проведення суттєвих та вчасних реформ, які б пішли на користь усім ефіопцям – особливо молоді – та підтримали економічне зростання і процвітання Ефіопії», - зазначили у відомстві.

Своєю чергою, під час дискусій із представниками громадянського суспільства, Діон відстоював необхідність дослухатися до різних точок зору. «Міністр узяв участь у детальному обміні думками з представниками громадянського суспільства, під час якого акцентував на значенні поваги до демократії, плюралізму та основоположних прав людини для успішності будь-яких перемовин. Міністр Діон доніс цей меседж до уряду Ефіопії», - підсумували у МЗС.

Міністр закордонних справ Канади здійснив тижневий візит до Африки, під час якого відвідав Нігерію, Кенію та Ефіопію. Діон уперше навідався у цей африканський регіон у статусі глави зовнішньополітичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-