В адміністрації Трампа Пентагон може очолити проросійський генерал

В адміністрації Трампа Пентагон може очолити проросійський генерал

Укрінформ
Перехідна команда обраного президента США Дональда Трампа оприлюднила список головних кандидатів на посади держсекретаря, міністра оборони, генпрокурора та глав інших міністерств і відомств нової адміністрації.

Детально про це пише центральне американське видання The New York Times

"Перехідна команда Дональда Трампа, очолена в п'ятницю обраним віце-президентом Майком Пенсом, що включає в себе багато корпоративних консультантів і лобістів разом з незалежними експертами, швидко просувається в підборі лідерів нової адміністрації", - зауважує видання.

У цьому зв'язку газета наводить цілий список кандидатів на ключові посади.

Зокрема, серед претендентів на керівника Державного департаменту США, головного зовнішньополітичного органу країни значаться: постійний представник США при ООН за часів Джорджа Бужа Джон Болтон, діючий голова Комітету Сенату США з питань міжнародних відносин Боб Коркер, колишній спікер Палати представників Ньют Гінгріч, екс-посол США в Афганістані Залмай Халілзад, колишній представник командування сил в Афганістані Стенлі Маккрістал.

Новий міністр оборони розглядається з таких кандидатур: член сенатського Комітету з питань Збройних Сил Келлі Айотт, колишній директор розвідувального управління Пентагону генерал у відставці Майкл Флінн (який неодноразово висловлював, у т.ч. на "Russia Today", проросійські погляди), радник з питань безпеки адміністрації Джорджа Буша Стівен Хедлі, колишній сенатор від Аризони Джон Кайл, сенатор від Алабами Джефф Сешнс.

На посаду міністра фінансів претендують: інвестор Томас Баррак-молодший, голова Комітету Палати представників США з питань фінансів Джеб Хенсарлінг, керівник фінансової частини кампанії Трампа Стівен Мнучин і колишній губернатор Міннесоти Тім Поуленті.

Генерального прокурора при новій адміністрації обиратимуть серед трьох кандидатів – губернатора Нью-Джерсі Кріса Крісті, екс-мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані та сенатора від Алабами Джеффа Сешнса.

На посаду глави адміністрації президента претендують керівник кампанії Трампа Стівен Беннон та голова Республіканського Національного комітету Рейнс Прібус.

Крім того, називаються кандидатури керівників інших міністерств та відомств.

Наприклад, Саманту Пауер у постійному представництві США при ООН можуть замінити Келлі Айотт або речник постпреда США при ООН за часів Джорджа Буша Річард Гренелл.

Цікаво також, що генерал з проросійськими поглядами Майкл Флінн крім посади міністра оборони претендує також на позиції керівника ЦРУ/директора національної розвідки та радника президента з питань національної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-