У Франції вшановують пам'ять жертв терактів річної давнини

У Франції вшановують пам'ять жертв терактів річної давнини

Укрінформ
Сьогодні Париж згадує моторошні події 13 листопада 2015 року, які забрали життя 130 осіб. У місцях трагедій встановили меморіальні дошки. У жалобних заходах в Парижі взяв участь президент Франції Франсуа Олланд.

Про це повідомляє DW.

"Франція у неділю, 13 листопада, вшановує пам'ять про жертв нападу ісламістів рік тому. Президент країни Франсуа Олланд та міський голова Парижа Анн Ідальго запланували відвідини кожного з місць, яке стало ціллю терористів. Загалом у французькій столиці з'явиться шість пам'ятних дошок на честь "життів, які були забрані у цих місцях". На них вкажуть прізвища усіх жертв, чиї родини дали на це згоду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Олланд зокрема відкрив меморіальну дошку на стадіоні "Стад де Франс" у передмісті Парижа Сен-Дені у пам'ять про Мануеля Діаса, який загинув від влаштованого терористом-самогубцем вибуху поблизу стадіону. Після хвилини мовчання син Діаса виголосив промову, де закликав до "толерантності" та "розважливості".

Разом з тим уряд Франції повідомив, що поки що не планує припиняти дію надзвичайного стану, який має діяти принаймні до січня 2017 року. "На даний момент складно припинити надзвичайний стан, особливо за кілька тижнів до початку президентської кампанії, коли відбуватимуться мітинги. Мусимо боронити нашу демократію", - сказав прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс.

13 листопада 2015 року у Парижі сталася серія терористичних нападів, внаслідок яких загинули 130 осіб. Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-