Прем'єр Молдови сподівається на спільну роботу з майбутнім президентом

Прем'єр Молдови сподівається на спільну роботу з майбутнім президентом

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіпп висловив сподівання, що новообраний президент відмовиться від передвиборчої риторики і працюватиме разом з урядом над реалізацією наміченої програми реформ.

Про це глава уряду заявив після голосування на одній з виборчих дільниць молдавської столиці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Я прийшов голосувати, тому що вірю в демократію і вірю, що у Молдови є шанс», - заявив Філіпп.

Він зазначив, що за останні кілька місяців уряду вдалося розпочати реалізацію Дорожньої карти, яка включає основні положення Угоди про асоціацію з ЄС, домогтися відновлення фінансування з боку МВФ і провести успішні переговори з представниками Світового банку.

У неділю, 13 листопада, в Молдові проходить другий тур президентських виборів: на посаду глави держави претендують голова Партії соціалістів Ігор Додон і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Згідно з результатами першого туру виборів, за Додона проголосували більше ніж 48% виборців, а за Санду - близько 38% виборців.

За даними Центральної виборчої комісії, явка на цю годину становить близько 16% виборців. Як і раніше, найактивніше голосують літні виборці – близько 38%. Відсоток явки на виборах громадян віком 18-25 років залишається на рівні 7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-