У Молдові другий тур президентських виборів

У Молдові другий тур президентських виборів

Укрінформ
У неділю, 13 листопада, в Молдові проходить другий тур президентських виборів: на посаду глави держави претендують голова Партії соціалістів Ігор Додон і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Виборчі дільниці по всій країні (більше 2-х тисяч ділянок) працюватимуть з 7.00 до 21.00. У виборчі списки включені більше 3,2 мільйонів громадян з правом голосу, включаючи громадян, які проживають на території непідконтрольного конституційним влади Придністровського регіону Молдови", - повідомили в Центрвиборчкомі.

Для ефективної організації голосування жителів Придністровського регіону зможуть голосувати на 30 виборчих дільницях на правому березі Дністра. За межами Молдови працюватимуть 100 виборчих дільниць.

Відомо також, що на численні прохання виборців, які проживають, зокрема, на території Придністров'я, Латвії, Литви, Естонії та Італії Центрвиборчкомом було прийнято рішення додатково надрукувати і направити у відповідні виборчкоми близько 20 тисяч бюлетенів.

Повідомляється також, що члени Центральної виборчої комісії щотри години будуть інформувати журналістів про перебіг голосування. Остаточні (попередні) дані про явку на виборах будуть оголошені о 22-й години, а попередні підсумки голосування будуть оприлюднені на спеціальному брифінгу в понеділок вранці, 14 листопада.

Крім цього, за ходом голосування журналісти зможуть спостерігати на встановленому в Центрвиборчкомі моніторі. Там же, в ніч з неділі на понеділок, будуть оновлюватися дані про результати голосування мірою опрацювання бюлетенів, що надійшли до ЦВК

За результатами першого туру виборів, за голову Партії соціалістів Ігоря Додона проголосували понад 48% виборців, а за лідера партії «Дія і солідарність» Майю Санду - близько 38% виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-