Армія Іраку уповільнила наступ на Мосул: є ризик атак смертників на авто

Армія Іраку уповільнила наступ на Мосул: є ризик атак смертників на авто

Укрінформ
Наступ іракських військ на Мосул уповільнився через намагання уникнути жертв серед цивільних і атаки смертників на автомобілях.

Про це повідомив бригадний генерал Хайдер Фадхіл, передає DW.

За інформацією ЗМІ, армія Іраку продовжує наступ на контрольоване терористами "Ісламської держави" (ІД) місто Мосул з півдня, підрозділи спецпризначенців ведуть бої на його східних околицях. З півночі місто оточують курдські загони пешмерга, а із заходу наступають шиїтські ополченці.

Армія Іраку контролює 90 відсотків передмістя Інтісар. Тут просування військ сповільнюється через вузькість вулиць, якими не можуть пройти танки. На східних околицях міста підрозділи спецпризначенців заглиблюються у більш населені квартали, а тому не можуть покладатися тією ж мірою, що і раніше, на підтримку з повітря.

Тим часом в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини повідомили про появу нових доказів того, що бойовики ІД у Мосулі мають хімічну зброю. Речниця Управління Равіна Шамдасані заявила, що ІД накопичила "великі кількості" аміаку та сірки. Ці речовини зберігаються в районах, де проживають цивільні.

Як відомо, у Мосулі залишаються близько мільйона мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-