Російські хакери атакували американських аналітиків - Reuters

Російські хакери атакували американських аналітиків - Reuters

Укрінформ
Російська група хакерів розпочала атаки на аналітичні центри, що базуються в США, через кілька годин після несподіваної перемоги Дональда Трампа на президентських виборах.

Про це повідомили експерти з мережевої безпеки, інформує Reuters.

“Три компанії, що спеціалізуються на кібербезпеці, повідомили Рейтер, що відстежують активізацію адресного фішингу у виконанні пов'язаної з російською владою команди хакерів, відомої під назвою Cozy Bear, яку багато хто підозрює у зломі акаунтів Демократичної партії перед президентськими виборами в США", - йдеться у повідомленні.

На думку головного дослідника компанії AlienVault Жаїме Бласко, хакери, можливо, намагаються отримати доступ до певної мети, аби мати "більше розуміння того, що відбувається у Вашингтоні після виборів та у перехідний період".

Серед цілей інтернет-зломщиків - Рада з міжнародних відносин (Council for Foreign Relations), сказав експерт з безпеки цього аналітичного центру Едам Сігал.

Як відзначається, адресний фішинг базується на тому, що одержувач адресованого йому особисто електронного листа може кликнути на шкідливе посилання чи відкрити заражене вкладення, якщо вирішить, що це відомий йому посилач, або зацікавиться темою.

Деякі з таких імейлів виглядали як відправлені з Гарвардського університету з темою листа "Чому сфальсифіковано американські вибори?", повідомила фірма кібербезпеки Volexity, що базується у Вашингтоні.

Як відомо, Москва раніше категорично заперечувала причетність до атак хакерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-