Штайнмайєр подякував афганським силовикам за порятунок генконсульства ФРН

Штайнмайєр подякував афганським силовикам за порятунок генконсульства ФРН

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр висловив подяку за високий професіоналізм і самовідданість силам безпеки Афганістану та Німеччини, які відбили  напад на консульство ФРН у місті Мазарі-Шаріф на півночі Афганістану.

Про це він сказав в заяві для преси в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Особлива подяка афганським силам безпеки, силам місії «Resolute Support», які швидко прийшли на допомогу і з високим професіоналізмом ціною власних життів припинили атаку», - сказав Штайнмаєр.

Він також подякував силам бундесверу й німецької поліції, що зіграли вирішальну роль у тому, що ніхто зі співробітників консульства не постраждав.

Міністр висловив співчуття рідним загиблих і  поранених (за останніми даними, в результаті інциденту загинуло 6 та поранено понад 120 осіб). Глава МЗС повідомив, що створений у зв'язку з НП кризовий штаб зовнішньополітичного відомства координує всі кроки по врегулюванню ситуації.

У поширеній раніше заяві МЗС ФРН кажуть, що збройний напад на Генеральне консульство в Мазарі-Шаріфі з боку  сильно озброєних зловмисників було відбито силами співробітників служб безпеки Генконсульства, афганськими силами безпеки і силами бійців операцій «Resolute Support» з Camp Marmal. Приміщення Генерального консульства отримало значні пошкодження.

За повідомлення німецьких ЗМІ, солдати бундесверу знешкодили вранці двох нападників, які на мотоциклі спробували здійснити повторну спробу нападу з вибухівкою.

Відповідальність за напад взяв на себе рух «Талібан».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-