Націоналісти з усієї Європи з’їдуться на День незалежності до Польщі

Націоналісти з усієї Європи з’їдуться на День незалежності до Польщі

Укрінформ
Представники націоналістичних організацій з багатьох країн Європи, зокрема Італії, Іспанії, Швеції, Словаччини та інших 11 листопада, в День незалежності Польщі, візьмуть участь у марші під назвою “Польща є бастіоном Європи”.

Про це під час прес-конференції у Сеймі Польщі з представниками націоналістичних організацій інших країн Європи заявив лідер Національного руху Польщі Роберт Вінніцький.

“Марш незалежності є найбільшою національною, націоналістичною маніфестацією в Європі. Невипадково, на цей марш з’їдуться делегації організацій, рухів, угруповань і політичних сил з усієї Європи, які представляють Європу націй”, - заявив Вінніцький.

Він висловив сподівання, що у марші візьме участь понад 100 тис. поляків.

У 98-му річницю незалежності Польщі у Варшаві відбудуться близько 20-ти публічних зібрань, зокрема три великі маніфестації: “Марш незалежності”, маніфестація Комітету захисту демократії та антифашистський марш.

Мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц звернулася до глави МВС Польщі Маріуша Блащака гарантувати безпеку під час масових заходів. В минулі роки свято незалежності супроводжувалося сутичками радикальних учасників маніфестацій між собою або з поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-