У Тихому океані вилучили 700 кг кокаїну

У Тихому океані вилучили 700 кг кокаїну

Укрінформ
Канадський військовий човен «Brandon» у співпраці із береговою охороною США вилучив близько 700 кг кокаїну у міжнародних водах Тихого океану поблизу узбережжя Центральної Америки.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Міністерстві оборони Канади.

«Кокаїн, вартістю у близько 28 млн дол, був піднятий з океану після того, як контрабандисти на риболовецькому судні скинули його за борт, коли були помічені американським авіапатрулем», - повідомили у Міноборони.

Для перехоплення контрабандистів на воду було спущено два легкі надувні човни із командою правоохоронців на борту, утім їм не вдалося наздогнати порушників. Натомість було вилучено 14 тюків із кокаїном.

Перехоплення контрабанди трапилося ще 5 листопада, однак було оприлюднено лише зараз, коли дослідження підтвердили наявність наркотику у вилучених тюках.

Канадські човни патрулювали Тихий океан у рамках багатонаціональної операції CARIBBE, направленої на боротьбу із контрабандою, організованою міжнародними кримінальними угрупуваннями.

Додамо, що з лютого 2016 року за допомогою Збройних сил Канади вдалося конфіскувати або знищити близько 3630 кг кокаїну та 1520 кг коноплі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-