Захист російського активіста Дадіна оскаржує вирок у Верховному суді РФ

Захист російського активіста Дадіна оскаржує вирок у Верховному суді РФ

Укрінформ
Захист російського активіста Ільдара Дадіна, який відбуває строк у колонії "за неодноразове порушення правил пікетування", оскаржив вирок у Верховному суді РФ.

Про це адвокат Ксенія Костроміна повідомила Інтерфаксу.

"Вирок ми вважаємо незаконним і необгрунтованим, а саму статтю 212.1 (КК РФ) такою, яка суперечить Конституції Російської Федерації", - сказала Костроміна.

Коли Верховний суд може розглянути апеляцію адвокатів Дадіна, поки невідомо.

Ільдар Дадін - перший у Росії засуджений "за неодноразову участь в неузгоджених акціях", стаття 212.1 (КК РФ) (насправді за одиночні пікети, які проводяться в рамках закону). Його засудили до 2,5 років позбавлення волі.

1 листопада "Медуза" опублікувала лист Ільдара Дадіна, в якому він розповів про систематичні побиття і тортури в сегезькій колонії №7. ФСВП у свою чергу стверджує, що огляд Дадіна не виявив жодних ушкоджень на тілі ув'язненого.

Після повідомлення про тортури Дадіна відвідали в колонії члени Ради при президентові з прав людини (РПЛ) і омбудсмен Тетяна Москалькова. І члени СПЛ, і Москалькова заявили, що вважають за доцільне переведення Дадіна в іншу колонію. Однак сам активіст від переведення відмовився, заявивши, що залишиться у ВК-7, щоб захищати права інших ув'язнених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-