Іракські військові закатували шістьох селян біля Мосула - Amnesty

Іракські військові закатували шістьох селян біля Мосула - Amnesty

Доповідь
Укрінформ
Особи, одягнуті в уніформу федеральної поліції Іраку, піддали тортурам та стратили без суду шість мирних жителів сіл, розташованих біля міста Мосул, підконтрольного бойовикам терористичної організації "ІД".

Про це йдеться у доповіді міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

"Дослідники з організації відвідали кілька сіл в районах Аль-Шура і Аль-Кваяра провінції Найнава, що знаходяться на північний захід і південь від Мосула, та зібрали докази того, що до шести осіб були страчені без суду наприкінці жовтня, очевидно через підозри у зв'язку з ІДІЛ", - йдеться у повідомленні.

За словами Лінна Маалуфу, заступника директора з наукової роботи Регіонального бюро Amnesty International в Бейруті, звірства вчинили люди в уніформі федеральної поліції.

"Люди в уніформі федеральної поліції здійснили численні незаконні вбивства, затримуючи, а потім навмисно і холоднокровно вбиваючи жителів у селах на південь від Мосула. У деяких випадках жителі були піддані тортурам, перш ніж були застрелені у стилі страти", -  заявив він.

Правозахисники закликали владу Іраку терміново провести швидке, ретельне, неупереджене і незалежне розслідування цих злочинів та притягнули винних до відповідальності.

В організації підкреслили, що "умисне вбивство полонених та інших беззахисних осіб заборонено міжнародним гуманітарним правом і є військовим злочином".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-