"Не мій президент": В США люди вийшли на вулиці проти Трампа

Укрінформ
Тисячі демонстрантів вийшли на вулиці у Нью-Йорку та інших міст на знак протесту проти перемоги Дональда Трампа у виборах президента США.

Про це пише NBC.

Сотні людей зібралися в районі Юніон-сквер в Нью-Йорку, незважаючи на дощ, скандуючи "Не мій президент" і "Берні". Інша група зібралася на площі Колумба з гаслами "Дональд Трамп, йди, расист, сексист, анти-гей!".

За оцінками поліції, на вулиці вийшло близько 5 тис. людей. Основні питання, які турбували демонстрантів - медична страховка для бідних прошарків "Obamacare" та міграція.

Демонстранти мають намір пікетувати будівлю Трамп-тауер, розташовану в центрі міста.

Повідомляється, що учасники протесту зіткнулися з погрозами арештів у зв'язку з тим що, люди заблокували проїжджу частину.

Як передає американський телеканал CNN, протести відбулись в містах, де напередодні більшість людей висловилися за кандидата від демократів – Вашингтоні, Нью-Йорку, Філадельфії, Бостоні, Чикаго, Денвері, Портленді (штат Орегон), Остіні (штат Техас), Сан-Франциско, Сіетлі й Атланті.

"Люди скандували гасла проти Дональда Трампа. Вони наповнили вулиці міст. Вони зібралися біля Білого дому, збентежені й стурбовані", - зазначається в повідомленні.

У інших містах люди пройшлися колонами по центральних вулицях з плакатами та гаслами. При цьому серед протестувальників було помічено багато студентів американських університетів і коледжів, а також учнів середніх шкіл.

Мирні акції пройшлися Америкою після заклику в соціальних мережах під гаслом "ти не один", зазначає телеканал.

До речі, незважаючи на те, що Трамп прожив все життя в Нью-Йорку, він програв в кожному районі міста, крім Стейтон-Айленд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-