Куба розпочала військові навчання після перемоги Трампа

Куба розпочала військові навчання після перемоги Трампа

Укрінформ
Уряд Куби оголосив про початок військових навчань після перемоги на виборах у США кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Про це повідомляє Reuters.

«Куба в середу оголосила про загальнонаціональні військові навчання з підготовки до "ворожих дій", наступного дня після того, як Сполучені Штати обрали Дональда Трампа, який погрожував, що "розгорне недавню відлигу" у відносинах між Кубою і США», - мовиться в повідомленні.

У своїй офіційній заяві уряд Куби не пов'язав початок військових навчань з перемогою Трампа на виборах у США. Разом з тим, навчання призначені на 16-20 листопада.

«Мета полягає в тому, щоб підняти здатність країни до оборони і підготувати людей до того, щоб протистояти різним діям супротивника», - цитує видання оголошення в газеті правлячої Комуністичної партії Куби Granma.

Як зазначається, за останні два роки президент США Барак Обама відновив дипломатичні відносини з Кубою, були спрощені процедури регулювання торгівлі і обмеження на поїздки.

"У Гавані багато кубинців заявили, що їхні сподівання на налагодження відносин зі США не виправдалися через перемогу Трампа", - мовиться в повідомленні.

Нагадаємо: за результатами більшості штатів, перемогу на президентських виборах у США здобув кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-