Обама: Мирна передача влади – одна з визначних рис демократії

Обама: Мирна передача влади – одна з визначних рис демократії

Укрінформ
Президент США Барак Обама заявив, що мирна передача влади є однією з визначних рис демократії і тому США мають продемонструвати це перед світом.

Про це він сказав сьогодні, 9 листопада, у Вашингтоні, у своєму виступі за підсумками виборів президента США, повідомляє "Європейська правда".

Обама повідомив, що він привітав Дональда Трампа та запросив до Білого дому, щоб обговорити передачу влади.

"Не секрет, що обраний президент та я маємо певні розбіжності. Але багато років тому у мене з президентом Бушем теж були розбіжності, проте його команда була дуже професійною, і ми швидко змогли приступити до роботи. Я сказав своїй команді слідувати прикладу команди Буша 8 років тому та забезпечити передачу справ новому президенту", - сказав Обама.

За його словами, мирна передача влади є однією з визначних рис демократії і тому США мають продемонструвати це перед світом.

"Ми маємо розуміти, що всі ми одна команда. Ми перш за все не демократи чи республіканці, ми перш за все американці, ми патріоти. І ми всі хочемо найкращого для нашої країни", - сказав Обама.

Нагадаємо, кандидат у президенти США Гілларі Клінтон у своєму виступі після поразки на виборах президента США закликала своїх прихильників прийняти результати виборів.

Раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама привітав Дональда Трампа з перемогою на виборах та запросив на зустріч у Білий дім 10 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-