Кремль радить не драматизувати пропажу чеченця, який критикував Кадирова

Кремль радить не драматизувати пропажу чеченця, який критикував Кадирова

Укрінформ
Кремль закликав не драматизувати повідомлення чеченських правозахисників про зникнення жителя республіки Рамазана Джалалдінова, який у квітні 2016 року поскаржився президенту Росії Володимиру Путіну на умови життя в селі Кенхі.

Про це заявив прес-секретар президента Дмитро Пєсков, повідомляє РІА Новости

«У нього ж багато родичів, а поки від родичів, власне, ніяких сигналів не було, якщо ви звернули увагу. Відповідно, потрібно поки що до цих повідомлень дуже обережно ставитися», - сказав Пєсков.

Першим про зникнення написав 5 листопада в Facebook журналіст Расул Абу Асад з посиланням на родичів зниклого. Родичі Джалалдінова розповіли ЗМІ, що 3 листопада він хотів виїхати з Чечні з сином, однак їх обох затримала поліція. Після допиту у них відібрали паспорти і мобільні телефони, а потім відпустили.

Джалалдінов став широко відомий після того, як 14 квітня опублікував відеозвернення зі скаргою на умови життя в селі Кенхі. Після цього, побоюючись за свою безпеку, він поїхав до Дагестану. У ніч на 13 травня його будинок було спалено, а сім'ю вивезли в Дагестан. Глава Чечні тоді обвинуватив Джалалдінова в тому, що він сам вивіз родину і «імітував підпал житла».

Пізніше стало відомо, що село оточене і доступ у нього обмежений, а його жителів викликають на допити, щоб дізнатися, де знаходиться Джалалдінов. Прес-секретар глави Чечні Альва Карімов, у свою чергу, назвав повідомлення про оточення Кенхі «навмисною дезінформацією і відвертою брехнею». У МВС республіки також заявили про відсутність обмежень на в'їзд в село.

Пізніше Джалалдінов опублікував ще одне відео, в якому вибачився за висловлені на адресу глави республіки претензії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-