У Литві переможці виборів підписали коаліційну угоду

У Литві переможці виборів підписали коаліційну угоду

Укрінформ
У середу лідери Литовського союзу селян і зелених (ЛССЗ) та Литовської соціал-демократичної партії (ЛСДП) підписали угоду про формування правлячої коаліції.

Про це повідомляє Delfi.

"У коаліційному договорі зазначається, що партії узгодили програмні установки, на підставі яких формуватиметься урядова програма", - йдеться у повідомленні.

За словами глави ЛССЗ Рамунаса Карбаускіса, найважливішими завданнями цієї коаліції називається гальмування темпів еміграції, вирішення демографічних проблем, скорочення соціальної відчуженості, особливу увагу буде приділено освіті.

Лідер соціал-демократів Альгірдас Буткявічюс, який завершує роботу на посту прем'єра, зазначив, що також триватиме реформа енергетичної системи і пов'язані з цим проекти.

Так, у договорі про коаліцію прописано, що кандидатури прем'єра і спікера сейму висуватиме ЛССЗ, а пости у сеймі та уряді розподілятимуться з урахуванням кількості парламентських мандатів. У договорі не йдеться про те, яке міністерство очолить представник якої партії.

На переговорах було укладено угоду про те, що аграрії очолять 11 міністерств, а соціал-демократи - три. Останні зможуть запропонувати кандидатів на пости міністрів закордонних справ, юстиції та економіки.

В угоді також йдеться про те, що буде сформовано консультаційну раду, яка вирішуватиме різні питання. Туди буде делеговано по чотири представники ЛССЗ і ЛСДП.

На парламентських виборах, що відбулися у жовтні в Литві, ЛССЗ отримав 56 парламентських мандатів, а соціал-демократи - 17. Загалом у литовському сеймі 141 депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-