Європа не змушуватиме Трампа продовжувати санкції проти РФ - Зайберт

Європа не змушуватиме Трампа продовжувати санкції проти РФ - Зайберт

Укрінформ
Німецьке керівництво не збирається змінювати свою політику відносно Росії після виборів в США.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині, заявили на брифінгу в середу у Берліні офіційні представники уряду і МЗС ФРН.

«Звичайно, федеральний уряд продовжуватиме дотримуватися своєї політики відносно Росії», - запевнив прес-секретар канцлера Штеффен Зайберт.

Він нагадав, що це не лише політика федерального уряду: це політика відносно Росії з боку «Великої сімки», з боку об'єднаної Європи. У цьому контексті глава уряду і МЗС «дуже інтенсивно працюють над тим, щоб досягти кроків у рамках Мінського процесу».

При цьому представник уряду відмітив, що ніхто не збирається змушувати нове американське керівництво продовжувати санкції проти Росії. «У нас немає для цього підстави», - сказав Зайберт про двосторонні санкції. Він підкреслив, що Німеччина у своїй зовнішній політиці діє на основі цінностей, які вважає «правильними для світу, свободи і розвитку у світі».

Представник МЗС ФРН Мартін Шефер, у свою чергу, зазначив, що ніхто не проти того, щоб між США і РФ були довірливі і хороші відносини, щоб дві впливові держави на Заході і Сході шукали спільні політичні рішення і втілювали їх в життя. Він також висловив надію на продовження плідного трансатлантичного партнерства. «По цей бік Атлантики» не думають, що новий президент США буде це змінювати, додав Шефер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-