Економічна закритість США після виборів може негативно вплинути на Німеччину

Економічна закритість США після виборів може негативно вплинути на Німеччину

Укрінформ
Можлива велика економічна закритість США після виборів матиме негативні наслідки для Німеччини.

Про це попереджають експерти мюнхенського Інституту економічних досліджень (ifo), повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Економічна закритість США після президентських виборів може негативно вплинути на Німеччину: може значно погіршати бізнес-клімат у країні, втратити роботу можуть 1,5 мільйона громадян і також це загрожує майже 200 млрд євро прямих інвестицій німецьких фірм у США», - вважає керівник центру зовнішньоторговельної діяльності Інституту Габріель Фельбермайр.

Найбільше, на його думку, зміна ситуації вплинула б на автомобільну, машинобудівну і фармацевтичну галузі. Експерт нагадує, що США є для ФРН найважливішим і найдинамічнішим ринком збуту за кордоном.

Минулого року німецький товарний експорт у США становив 114 млрд євро, що становить 10% від загального обсягу експорту Німеччини. Імпорт товарів із США становив у 2015 році 60 млрд євро або 6% усього німецького імпорту. Зайнятість близько 2,5% німецьких виробників прямо або непрямо залежить від експорту в США, це більш як мільйон робочих місць, зазначає Фельбермайр. Крім того, додає він, ще 630 тис. німецьких робочих місць знаходяться на підприємствах, контрольованих американськими фірмами.

В цілому більш як 1,5 мільйона німецьких робочих місць залежать від бізнесу із США, тому Німеччина зацікавлена у вільній торгівлі й укладенні Європою угод CETA (з Канадою) і TTIP (із США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-